ceylin

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Araştırmaya, Aydınlanmaya Devam...

Bir önceki yazımda Ceylin'in tırnak yeme alışkanlığı edinmesinden bahsetmiştim. Bu konu üzerine araştırmalarımı haftasonu da sürdürdüm. Bir arkadaşımdan tavsiyesini duyduğum uzman pedagog Norma Razon'un makalelerini incelerken okuduğum şu satır beni harekete geçirdi.

Birçok uyum ve davranış bozukluğunda olduğu gibi, altını ıslatma davranışında da, anne babaların yanlış tutumları, sorunu gidermek yerine daha da arttırabilir. Tırnak yeme, dikkat dağınıklığı, kıskançlık gibi yeni uyum ve davranış bozukluklarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Ayrıca özgüven eksikliği, içe kapanıklık, aşırı kaygılı olma gibi sorunların ortaya çıkmasına katkıda bulunarak, kişilik gelişimini olumsuz etkileyebilir.

Derhal bu hafta sonuna Ceylin için bir pedagogdan randevu aldım. Kafamda birbiri ardına çakıveren soru işaretlerini toparlayabilirsem aklımdaki bütün soruların cevabını almaya çalışacağım. Hem bu sayede Ceylin'in gelişim takibini de yapmış oluruz. Hızına biz yetişemiyoruz ama bakalım pedagogumuz ölçmeye yetişebilecek mi?

2 yorum: