ceylin

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

15 Ekim 2010 Cuma

Uyku Problemi...

Aynı dönem çocuklarında da görülüyormu bilmem ama bu aralar bizim ufaklıkta bir uyumak istememe durumu başgösterdi. Geçtiğimiz haftasonundan itibaren üç gecedir yatağına yatmamak, uyumamak için resmen direniyor. İlk seferinde evimizde yatılı misafir olmasına bağladım bu durumu. Yadırgamış olabilir diye düşündüm. Yinede yatağında uyuması için ikna etmeye çalıştım ama üstüne fazla gidip daha da ürkütmekten korktum. Belki bu ara özel yakınlık göstermemizi istiyordur dedim ve bizimle uyumasına izin verdim. Birkaç gün sonra tekrarladı bu yatmak istememe hali. Her akşam yatmadan önce uyguladığımız rutini tekrarlayıp odasına geçiyoruz. Masal istiyorsa masal, ninni istiyorsa ninni söylüyorum yada o gece sarılıp uyumak istiyorsa ona da peki diyorum. Ama sonra kim dürtüyor bilmiyorum kalkıp "benim uykum yok, ben yatmıcam" diye mızmızlanmaya başlıyor. Uyuması gerektiğini güzel güzel anlatmaya çalışıyorum. Bir güzel de dinliyor ama dediğim dedik. Peki o zaman uyumak zorunda değilsin ama odanda kalman gerekiyor, çocukların yatma saati, dinlen uykun gelince uyursun diyorum ona da kanmıyor. Hatta bazen uyku öyle bir vuruyorki kafasına içli içli, hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Bildiğim yada o an aklıma gelen herşeyi deniyorum ama en sonunda pes etmek zorunda kalıyorum. Odasını onu hapsettiğimiz bir yer olarak mimlesin istemiyorum. Gecenin o saatinde zaten iyice yorulmuş olan bedenim ve zihnim daha fazla mücadeleyi göze alamıyor.Madem uyumak istemiyor, odanda durmuyorsun o halde uykun geldiğinde kendiliğinden yatağına gidip uyuman gerekiyor, ben de kendi yatağıma gidip uyuyacağım diyorum odasından ok gibi fırlıyor. Nasıl mutlu, nasıl mutlu. Mecburen bilgisayarın başına çökmüş olan baba yerinden sökülerek kaldırılıyor ve yatışa geçiliyor. Kuzu yine de hiiiiç oralı değil. Uyuduğuma ikna olana kadar başucumda bekliyor. Sonra boynunu büküp, kuyruğunu kıstırıp odasına gidiyor tıpış tıpış. Dün gece nerdeyse oturup ağlayacaktım bu görüntü sonrası. Nasıl içim parçalandı anlatmam imkansız. Anne yüreğim dayanamadı tabi birkaç dakika sonra üstünü örtme bahanesiyle kontrole gittim. O da dokunsam ağlayacak gibi bir ifade ile sızmak üzere. Geri adım atıp yanlış mesaj vermek de istemedim. İçim içimi yiyerek sabahı sabah ettim. Ne uyudum, nasıl uyudum bilmiyorum. Doğru mu yaptım onu hiç bilmiyorum.

2 yorum:

  1. Canım Ömerdede benze durumlar var. Asla uyumaya gitmeyi kabul etmiyor. Önce hep itiraz var hatta gözyaşı. Bazen süresini 5 dakika daha uzatacağımı söylüyorum. Yinede süresi dolunca itiraz ediyor tabi ama o arada masal faslına geçiyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Bizde de oyle Bernacim.. uyku tam bir problem. Ve isin kotusu henuz erken olmasina ragme 1 haftadir oglen uykumuz artik bitmis durumda. Gunduzleri hic uyumuyor. Aksamlari erken yatar belki diyorum ama yine ayak suruyor, 10.30 lari buluyor uyumasi :( ne yapacagiz bilmiyorum...

    Burcu & Can & Göbüşteki :)

    YanıtlaSil