ceylin

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

1 Ekim 2010 Cuma

Buz ve Ponponlarla Eğlence...

 
Nasıl yoğun bir haftaydı anlatamam. Üstelik geçmek de bilmedi. Bir sürü aksilik bir dolu iş sanki hep bu haftayı beklemiş. Ne kendime, ne evime, nede bloguma hiç zaman ayıramadım. Bari kısaca bu hafta Ceylin'le neler yaptık kısa bir özet geçeyim dedim. Ceylin hanım boyalardan ve yapıştırıcılardan pek hoşlanmadığı için her çocuk için paha biçilmez bir eğlence aracı olan su ile ilgili şeyler yapmak istedim. Önce Ceylinle evde bir tur atıp çeşitli madde ve formda birkaç cisim topladık. sonra bunları su dolu kabımızın içine atıp yüzenlerle batanları gözlemleyip ayrıştırdık.
 Sonrada buz elde etmek için içindekilerle birlikte su dolu kabımızı dolabımıza yerleştirdik. Bu Ceylin'in ilgisini çekince yine sulu bir aktiviteye geçtik.
Sarı ve mor boyalarımızı suyla karıştırıp iki değişik renkte su eldeettik. Bunları buz kabına aktararak hem sıvı transferi ile ilgili bir çalışma yapmış olduk hemde kendimize değişik formlarda buzlar elde etmek için gerekli hazırlığı tamamlamış olduk. Tabiki Ceylin'in binlerce sorusu eşliğinde kaplarımızdaki buzların oluşumu için beklememiz gerekti. Sonraki akşam buzlarımızı dolapran çıkarıp incelemeye başladık. Ceylin cisimlerin neden çıkmadığını sorup durdu. Çözülme başlayınca tek tek cisimlerin çıkışına tanık oldu. Sonra renkli buzlarımızla oynamaya başladık. Bizim buz kalıbımız buzların ortasını delik bırakacak türdendi. Bizde bir ayakkabı bağcığına buzlarımızı dizip kolye yaptık. Sonrada buzları çıkardığımız kalıba tekrar yerleştirdik. İtiraf edeyin bu tamamen Ceylin'in fikriydi.

Bir başka gün de ponponları ile oynamak istedi Ceylin. Daha öncede yaptığı gibi sayı kartlarımızın üstüne ponponlarını yerleştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder