http://www.anneyiz.biz'de/ yayınlanan şu yazıya göre Prof. Dr.Salim Çalışkan gece kaçırmaları hakkında şöyle diyor;
Gece idrar kaçırma (Enüresiz nokturna) çok daha yaygın olarak gözlenen bu sorun genelde çok fazla inceleme yapmayı gerektirmiyor ve zaman içinde pozitif sonuçlara ulaşılabiliyor. Sorun ya tedaviyle gideriliyor, ya da kendiliğinden geçiyor. Bu tip idrar kaçırma biraz sabır gerektiriyor ama ileride kalıcı bir soruna neden olmuyor.Artık hergün bir makine dolusu çarşaf yıkamaktan içime fenalıklar gelince birkaç gecedir şu külot şeklindeki bezleri yatmadan önce giydirmeye başladım.
Ceylin kaşındırdıkları için bunlardan hiç hoşlanmıyor hatta çişini kaçırmayacağına dair söz bile veriyor. Ben "bu gece bu kağıt külotuna çiş yapmazsan yarın gece bez külot giyebilirsin" şeklinde ikna ve motive etmeye çalışsamda bu durumun onu mutsuz ettiğini görebiliyorum. Diğer taraftan da bir gecede 2-3 defa çarşaf değiştirmek ve tuvalete götürmek için miniğimin uykusunu bölmek de istemiyorum.
Çocuğunuz gün boyunca temiz ve kuru kalabiliyor, kendi kendine lazımlık ya da tuvaleti kullanabiliyorsa bile geceleri kuru kalması biraz zaman alabilir. Çocuklar genellikle en erken 3 yaşından sonra gece bezsiz yatabilecek hale gelirler. Kız çocukları erkek çocuklardan daha çabuk gece bezinden kurtulurlar. Evde daha büyük çocuk olması da gece bezinden kurtulmayı hızlandırabilir. Çocuğunuz yatmadan önce süt ya da benzeri sıvılar alıyorsa bir süre daha beklemenizde yarar var. Gece bezini çıkartmaya karar verdiğinizde başarılı olabilmek için ona destek olmanız iyi olur.
Gece bezini çıkartmaya karar vermeden önce çocuğunuzun gündüz uykusu sırasında ya da 4-6 saat boyunca kuru kaldığına emin olun.
Gece bezini çıkaracaksanız yatıştan önceki 2 saat sıvı vermeyin.
Yatmadan önce tuvalete gitmesini sağlayın.
Gece gerekirse tuvaleti kullanmak üzere sizi yardıma çağırabileceğini söyleyin.
Lazımlığını odasında, yatağına yakın bir yerde bulundurun; gece gerektiğinde kolayca ulaşabilsin.
Olası kazalara karşı yatağın altına sızdırmaz bir çarşaf örtmeyi ihmal etmeyin.
Sabah kuru kalktığında ödüllendirin.
Prof.Dr. Yankı Yazgan
Bu kaynaklara göre endişelenmemi gerektirecek bir durum yok gibi görünsede enerjimin çoğunu emen bu gece kaçırmalarımızın en kısa zamanda son bulmasını umudediyorum. Birde kafamdaki şu soruların yanıtını bilen biri olsa da beni kurtarsa...
-Herşeye rağmen gece uyanıp tuvalete gitmeye alıştırmamalı mı çocuğu?
-Hadi şimdi havalar sıcak, peki kışın ne olacak?Üşütüp hasta olma iktimali çok yüksek.
-Peki ya bugün daha önce yapmadığı şekilde kakasını da altına yapmasını neye bağlarsınız?
-Acaba onu dinleyip gece bezini bırakmalı mıyım?
Yaz olduğundan ve gündüz sıvı tüketimi fazla olduğundan olabilirmi acaba?
YanıtlaSilBirde haggies'in bu tarz bezleri var sanırım onlar daha rahat olabilir belki.
Canbebeninde bakım örtüsü var paket halinde belki oda denenebilir.
Umarım en kısa sürede çözülür sorununuz.
Bu sorun benim oglumda var, oglum 6 yasında bırcok doktora gıttık,tedavı ıcın erken oldugunu soylüyor.
YanıtlaSilSoyledıgınız gıbı yatmadan once sıvı kısıtlaması yapmak gerek,gece kaldırmak.
bırazda sabır gerekıyomus
öncelikle yorumlarınız için teşekkürler evet yaz dolayısıyla fazlasıyla sıvı tüketiyor vücudunun susuz kalmaması için bu konuda kısıtlama getirmeyi pek uygun bulmuyorum şu aralar. canebe nin bakım örtüleri bizi kurtardı zaten. ama onların üstüne de en azından bir çarşaf sermeden olmuyor. huggies deneyebilirm evet o hic aklıma gelmemişti. önerileriniz için de çok teşekkür ederim. umarım Mustafanın sorunu da kendiliğinden geçer.
YanıtlaSil